Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντικαταβολή
Δωρεάν παράδοση και επιστροφή
Δικαίωμα επιστροφής εντός 100 ημερών

Βιωσιμότητα προϊόντων

Αγαπάμε τη μόδα. Και αγαπάμε τον πλανήτη μας.
Πώς δείχνουμε τη βιωσιμότητα στο κατάστημα
Προσπαθούμε να ενσωματώνουμε τους παράγοντες βιωσιμότητας σε όλες τις αποφάσεις μας. Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους πελάτες μας να κάνουν το ίδιο. Για εμάς, αυτό σημαίνει να σου δίνουμε τη δυνατότητα να ενημερώνεσαι και να κάνεις ανάλογες επιλογές, ενσωματώνοντας τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις των προϊόντων στις αγορές σου.

Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους συνεργάτες μας για να αυξήσουμε τη διαφάνεια και την ποιότητα των δεδομένων, ενώ ταυτόχρονα θα μεταβάλλουμε την παραγωγή μας ώστε να προσφέρουμε περισσότερα προϊόντα με έμφαση στη βιωσιμότητα.

Κανένα προϊόν δεν είναι 100% βιώσιμο. Πιστεύουμε όμως ότι πολλά προϊόντα αποτελούν καλύτερη επιλογή σε σύγκριση με τα αντίστοιχα συμβατικά προϊόντα. Στόχος μας είναι να σε ευαισθητοποιήσουμε με το να σε ενημερώνουμε για τη βιωσιμότητα στο κατάστημά μας.

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε και να μαθαίνουμε από τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει, τις εμπειρίες μας, την ανατροφοδότηση των πελατών και του κλάδου. Βλέπουμε τη βιωσιμότητα ως ένα συνεχές ταξίδι και θέλουμε να έχουμε μαζί μας σε αυτή τη διαδρομή και τους πελάτες μας. Γι' αυτό, ακολούθησέ μας σε αυτό το ταξίδι!
Τα σύμβολα βιωσιμότητας σε επίπεδο προϊόντος
Τα σύμβολα βιωσιμότητας αφορούν πρότυπα, άδειες και πιστοποιήσεις τρίτων για τα υλικά, την παραγωγή ή τα κοινωνικά πρότυπα ενός προϊόντος σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού. Τα προϊόντα που επισημαίνονται με ένα από τα σύμβολα αειφορίας πληρούν τουλάχιστον μία από τις απαιτήσεις μας με τη μορφή αδειοδοτημένου ή πιστοποιημένου υλικού από τρίτο μέρος ή πιστοποίησης σε επίπεδο μάρκας. Για να προβάλλουν ισχυρισμούς βιωσιμότητας, οι μάρκες πρέπει να παρέχουν πληροφορίες για τη βιωσιμότητα των προϊόντων τους και να είναι σε θέση να παρέχουν αποδείξεις.
Οργανικό υλικό
Τα προϊόντα με αυτή την ετικέτα είναι κατασκευασμένα με υλικά βιολογικής καλλιέργειας. Η βιολογική γεωργία μειώνει την κατανάλωση νερού και απαγορεύει τη γενετική τροποποίηση, τα χημικά λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα. Στόχος είναι η διατήρηση της γονιμότητας του εδάφους και της βιοποικιλότητας.
Ανακυκλωμένο υλικό
Τα προϊόντα με αυτό το σύμβολο είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά και δημιουργούνται μέσω της επαναχρησιμοποίησης υλικών που έχουν ή δεν έχουν καταναλωθεί. Η χρήση ανακυκλωμένων υλικών μειώνει τη χρήση νέων πρώτων υλών και, συνεπώς, την παραγωγή αποβλήτων καθώς και την κατανάλωση ενέργειας και νερού κατά την παραγωγή παρθένων υλικών.
Βελτιωμένη παραγωγή
Τα προϊόντα με αυτή την ετικέτα έχουν κατασκευαστεί με στόχο τη μείωση των αρνητικών περιβαλλοντικών ή κοινωνικών επιπτώσεων της παραγωγής. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μέτρα όπως πρακτικές εξοικονόμησης πόρων, υπεύθυνη χρήση χημικών ουσιών και βελτιωμένες συνθήκες εργασίας κατά την επεξεργασία των υλικών.
Υπεύθυνη κτηνοτροφία
Τα προϊόντα με αυτή την ετικέτα περιέχουν υλικά ζωικής προέλευσης που προέρχονται από πιο υπεύθυνες πηγές. Η πηγή επικεντρώθηκε στον ηθικό χειρισμό των ζώων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την συγκέντρωση των υλικών.
Υπεύθυνα υλικά
Τα προϊόντα με αυτή την ετικέτα περιέχουν υλικά φυτικής προέλευσης που προέρχονται από πρακτικές με λιγότερες επιπτώσεις για το περιβάλλον και τους ανθρώπους. Η διατήρηση της βιοποικιλότητας βρίσκεται στο επίκεντρο περιβαλλοντικών και κοινωνικών πρακτικών, όπως η αναγεννητική γεωργία και η υπεύθυνη δασοκομία.
Κατασκευασμένο για κυκλικότητα
Τα προϊόντα με αυτή την ετικέτα δημιουργήθηκαν με βάση τις κυκλικές αρχές στον πυρήνα του σχεδιασμού τους και σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής τους. Οι κυκλικές διαδικασίες αποσκοπούν στο κλείσιμο του κύκλου αποφεύγοντας την ανάμειξη υλικών, την (εκ νέου) χρήση μακράς διάρκειας, ανανεώσιμων ή ανακυκλωμένων υλικών και, ως εκ τούτου, τη μείωση των αποβλήτων και της ανάγκης για νέους πόρους.
Καινοτόμο υλικό
Τα προϊόντα με αυτή την ετικέτα είναι κατασκευασμένα από καινοτόμα υλικά. Προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις από φυτικά υλικά έναντι των ζωικών ή συνθετικών υλικών και μπορούν να κατασκευαστούν από φυτά, φρούτα ή λαχανικά.
Προηγμένες κοινωνικές προσπάθειες
Τα προϊόντα με αυτή την ετικέτα έχουν παραχθεί σύμφωνα με προοδευτικές κοινωνικές πρακτικές. Αυτές περιλαμβάνουν αρχές όπως οι βελτιωμένες συνθήκες εργασίας, οι δίκαιοι μισθοί και η ισότητα των φύλων σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής του προϊόντος.
Κατηγορία βιωσιμότητας
Ανακάλυψε την κατηγορία Βιωσιμότητα για να βρεις έμπνευση για νέες εμφανίσεις και στιλ.
Πρότυπα και άδειες πίσω από τα σύμβολα
Τα σύμβολα βιωσιμότητας υποστηρίζονται από πρότυπα, άδειες και πιστοποιήσεις τρίτων για τα υλικά σε επίπεδο μάρκας. Έχουμε ομαδοποιήσει τα παρακάτω για να κάνουμε τις πτυχές της βιωσιμότητας πιο κατανοητές κατά την περιήγησή σου στο κατάστημά μας.
Εκτός από τα σύμβολα βιωσιμότητας που συγκεντρώνουν διάφορα υλικά και πιστοποιήσεις, γνωστοποιούμε επίσης τις ακόλουθες πιστοποιήσεις τρίτων μερών των εμπορικών σημάτων.
Παγκόσμιο πρότυπο οικολογικών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων - GOTS Organic
Το Παγκόσμιο πρότυπο οικολογικών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων (GOTS) αποτελεί ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο πρότυπο για την επεξεργασία υφασμάτων από φυσικές ίνες βιολογικής προέλευσης. Για την πιστοποίηση ελέγχεται ολόκληρη η αλυσίδα παραγωγής όσον αφορά περιβαλλοντικές και κοινωνικές απαιτήσεις. Σε αυτή την περίπτωση το προϊόν διαθέτει το επίπεδο ετικέτας "οικολογικό", δηλαδή, περιλαμβάνει τουλάχιστον 95% πιστοποιημένες φυσικές ίνες.
Παγκόσμιο πρότυπο οικολογικών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων - GOTS Κατασκευασμένο με οικολογικά υλικά
Το Παγκόσμιο πρότυπο οικολογικών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων (GOTS) είναι ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο πρότυπο επεξεργασίας για τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα που παράγονται από βιολογικές ίνες. Στο πλαίσιο της διαδικασίας πιστοποίησης, ολόκληρη η αλυσίδα παραγωγής ελέγχεται ως προς τη συμμόρφωση με τις περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνες απαιτήσεις παραγωγής. Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα που περιέχουν τουλάχιστον 70% βιολογικές ίνες μπορούν να φέρουν την ετικέτα "κατασκευασμένα με οικολογικά υλικά".
Πρότυπο οικολογικού περιεχομένου - OCS 100
Το Πρότυπο οικολογικού περιεχομένου 100 (OCS 100) πιστοποιεί κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα που περιέχουν τουλάχιστον 95% πιστοποιημένα οικολογικά υλικά. Ελέγχοντας την ιχνηλασιμότητα σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού, το OCS 100 επιτρέπει μια διαφανή και ανεξάρτητη αξιολόγηση και επαλήθευση της περιεκτικότητας σε οικολογικές ίνες σε ένα συγκεκριμένο προϊόν.
Πρότυπο οικολογικού περιεχομένου - OCS Blended
Το Πρότυπο οικολογικού περιεχομένου (OCS blended) πιστοποιεί κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα που περιέχουν τουλάχιστον 5% πιστοποιημένα οικολογικά υλικά. Ελέγχοντας την ιχνηλασιμότητα σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού, το OCS blended επιτρέπει μια διαφανή και ανεξάρτητη αξιολόγηση και επαλήθευση της περιεκτικότητας σε οργανικές ίνες σε ένα συγκεκριμένο προϊόν.
Παγκόσμιο πρότυπο ανακύκλωσης (GRS)
Το Παγκόσμιο πρότυπο ανακύκλωσης (GRS) επιτρέπει τη σήμανση προϊόντων που αποδεδειγμένα κατασκευάζονται από τουλάχιστον 50% πιστοποιημένο ανακυκλωμένο περιεχόμενο. Στόχος του GRS είναι η αύξηση της χρήσης ανακυκλωμένων υλικών και η μείωση των αρνητικών επιπτώσεων από κοινωνική, περιβαλλοντική και χημική άποψη στην παραγωγή. Ταυτόχρονα, πρέπει να προωθηθεί η φιλική προς το περιβάλλον και κοινωνικά υπεύθυνη ανακύκλωση κατά μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού.
Leather Working Group (LWG)
Η Leather Working Group (LWG) είναι ένας διεθνής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αποτελείται από περισσότερους από 1600 ενδιαφερόμενους φορείς της βιομηχανίας δέρματος. Η LWG πιστοποιεί τα βυρσοδεψεία με βάση κριτήρια όπως η κατανάλωση νερού και ενέργειας, η διαχείριση χημικών ουσιών καθώς και η διαχείριση αποβλήτων και λυμάτων. Όταν αγοράζεις αυτό το προϊόν, υποστηρίζεις τα πιστοποιημένα από την LWG βυρσοδεψεία.
Έχεις δει 6 από τις 15 πιστοποιήσεις
bluesign® PRODUCT
Το bluesign® αντιπροσωπεύει την παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων με τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις στον άνθρωπο και το περιβάλλον, π.χ. περιορίζοντας τη χρήση χημικών ουσιών. Επικεντρώνεται στη διασφάλιση της ασφάλειας των καταναλωτών, της ασφάλειας στο χώρο εργασίας και της υπεύθυνης χρήσης των πόρων. Τα προϊόντα που φέρουν την επισήμανση bluesign ® πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία σε πιστοποιημένα εργοστάσια σε ποσοστό τουλάχιστον 90% και τουλάχιστον το 30% των αξεσουάρ πρέπει να φέρουν την επισήμανση "bluesign® APPROVED".
Υπεύθυνο πρότυπο για πούπουλα (RDS)
Το Υπεύθυνο πρότυπο για πούπουλα (RDS) είναι ένα απαιτητικό πρότυπο που εγγυάται την ιχνηλασιμότητα των προϊόντων από πούπουλα και φτερά σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού τους. Το RDS θεσπίζει αυστηρές κατευθυντήριες οδηγίες για τη διασφάλιση της καλής διαβίωσης των ζώων, δηλαδή όσον αφορά την ποιότητα της τροφής και του νερού, τη στέγαση, την πυκνότητα του ζωικού κεφαλαίου και την πρόσβαση στην ύπαιθρο, την υγεία και την υγιεινή των ζώων. Η αναγκαστική σίτιση και το "live plucking" (μάδημα εν ζωή) απαγορεύονται επίσης στο πλαίσιο του RDS.
Υπεύθυνο πρότυπο Mohair (RMS)
Το υπεύθυνο πρότυπο μοχέρ (RMS) είναι ένα εθελοντικό πρότυπο που επικεντρώνεται στην ιχνηλασιμότητα, την καλή διαβίωση των ζώων και την περιβαλλοντική ευθύνη στην αλυσίδα εφοδιασμού του μοχέρ. Το RMS διασφαλίζει την τήρηση των πέντε ελευθεριών της ευημερίας των ζώων και μια ισχυρή αλυσίδα επιτήρησης κατά μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού.
Υπεύθυνο πρότυπο μαλλιού (RWS)
Το Υπεύθυνο πρότυπο μαλλιού αποτελεί κορυφαίο πρότυπο για την καλή διαβίωση των ζώων στη βιομηχανία μαλλιού που εγγυάται υπεύθυνη εκτροφή προβάτων. Το σήμα αυτό αφορά την καλή διαβίωση των ζώων [π.χ. την απαγόρευση του "mulesing" (εκδορά)], τη βιώσιμη διαχείριση και προστασία του εδάφους και την πλήρη διαφάνεια της αλυσίδας εφοδιασμού με ένα ολοκληρωμένο σύστημα ιχνηλασιμότητας.
Πιστοποίηση Cradle to Cradle​® (Silver)
Με το πρόγραμμα πιστοποίησης Cradle to Cradle Certified®, το Ινστιτούτο θέτει το παγκόσμιο πρότυπο για ασφαλή, ανακυκλώσιμα και υπεύθυνα κατασκευασμένα προϊόντα. Το Cradle to Cradle Certified® καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα αξιών και διασφαλίζει τόσο τις θετικές επιπτώσεις των προϊόντων στους ανθρώπους όσο και στον πλανήτη. Το προϊόν έχει εκπληρώσει τουλάχιστον τις απαιτήσεις Silver σε όλες τις τυποποιημένες κατηγορίες.
Πιστοποίηση Cradle to Cradle Certified® (Gold)
Με το πρότυπο Cradle to Cradle Certified®, το Ινστιτούτο θέτει το παγκόσμιο πρότυπο για ασφαλή, ανακυκλώσιμα και υπεύθυνα κατασκευασμένα προϊόντα. Το Cradle to Cradle Certified® καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα αξιών και διασφαλίζει τόσο τις θετικές επιπτώσεις των προϊόντων στους ανθρώπους όσο και στον πλανήτη. Το προϊόν έχει εκπληρώσει τουλάχιστον τις απαιτήσεις Gold σε όλες τις κατηγορίες του προτύπου.
LENZING™ ECOVERO™
Οι ίνες LENZING™ ECOVERO™ κατασκευάζονται από ξύλο, μια φυσική και ανανεώσιμη πρώτη ύλη που προέρχεται από δάση με υπεύθυνη διαχείριση. Το ξύλο που λαμβάνεται από τη φύση είναι σκόπιμα ισορροπημένο με τους ρυθμούς ανάπτυξης των δασών, ώστε να διασφαλίζεται η συνεχής διαθεσιμότητα αυτού του πολύτιμου πόρου. Τα LENZING™ και ECOVERO™ είναι εμπορικά σήματα της Lenzing AG. Περισσότερες πληροφορίες στο: https://www. ecovero. com/
TENCEL™ Lyocell
Οι ίνες TENCEL™ Lyocell και Modal κατασκευάζονται από ξύλο, μια φυσική και ανανεώσιμη πρώτη ύλη που προέρχεται προσεκτικά από υπεύθυνα διαχειριζόμενα δάση. Το ξύλο που λαμβάνεται από τη φύση είναι σκόπιμα ισορροπημένο με τους ρυθμούς ανάπτυξης των δασών, ώστε να διασφαλίζεται η συνεχής διαθεσιμότητα αυτού του πολύτιμου πόρου. Το TENCEL™ είναι εμπορικό σήμα της Lenzing AG. Περισσότερες πληροφορίες στο: https://www. tencel. com/
TENCEL™ Modal
Οι ίνες TENCEL™ Lyocell και Modal κατασκευάζονται από ξύλο, μια φυσική και ανανεώσιμη πρώτη ύλη που προέρχεται προσεκτικά από υπεύθυνα διαχειριζόμενα δάση. Το ξύλο που λαμβάνεται από τη φύση ισορροπεί σκόπιμα με τους ρυθμούς ανάπτυξης των δασών, ώστε να διασφαλίζεται η συνεχής διαθεσιμότητα αυτού του πολύτιμου πόρου. Το TENCEL™ είναι εμπορικό σήμα της Lenzing AG. Περισσότερες πληροφορίες στο: https://www. tencel. com/
Έχεις δει 15 από τις 15 πιστοποιήσεις
Πλοηγήσου στα σύμβολα βιωσιμότητας ενώ κάνεις τις αγορές σου
Θα παρατηρήσεις τη συνεπή παρουσία των συμβόλων σε όλο το κατάστημά μας. Η κατανόησή τους θα σε βοηθήσει να πλοηγηθείς και να χρησιμοποιήσεις τα χαρακτηριστικά των προϊόντων μας που αφορούν στη βιωσιμότητα. Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να κάνεις πιο ενημερωμένες επιλογές κατά τις αγορές σου στο ABOUT YOU.
Τσέκαρε την κατηγορία Βιωσιμότητα για να βρεις έμπνευση.
Χρησιμοποίησε τα φίλτρα βιωσιμότητας για να επιλέξεις τα προϊόντα που εστιάζουν στη βιωσιμότητα.
Πάτα στο σύμβολο κατά τη διάρκεια των αγορών για να δεις τη σύνοψη της βιωσιμότητας ενός προϊόντος.
Τσέκαρε την ενότητα της βιωσιμότητας στη σελίδα με τις λεπτομέρειες του προϊόντος για να βρεις ακόμα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα υλικά, την παραγωγή και τις πιστοποιήσεις των προϊόντων.
Πώς να φροντίζεις τα ρούχα σου
Η πραγματοποίηση συνειδητών επιλογών μπορεί να υπερβαίνει την απόφαση για το τι θα προσθέσεις στο καλάθι αγορών σου. Εξερεύνησε τη σελίδα μας Love Your Wardrobe (Αγάπησε τη ντουλάπα σου) και μάθε πώς να φροντίζεις ή να επαναπροσδιορίζεις τα ρούχα σου για να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους και τον χρόνο που περνάτε μαζί. Έτοιμοι για δράση;
Θέλεις να μάθεις περισσότερα για τις δράσεις μας;