Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις
Οδηγός για να πλένεις τα εσώρουχα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις Οδηγός για να πλένεις τα εσώρουχα
Οδηγός για να πλένεις τα εσώρουχα368

Ας μιλήσουμε για κάτι που πολλοί από εμάς δεν συζητάμε συχνά – πώς να φροντίζουμε τα εσώρουχά μας με τον σωστό τρόπο ώστε να διαρκούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Ναι, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι με τους οποίους μπορείς να πλύνεις τα εσώρουχά σου για να τα καθαρίσεις εντελώς και να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους.

Διαχώρισε σωστά τα ρούχα σου

Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να ξεχωρίσεις τα εσώρουχά σου και να τα διαχωρίσεις από τα υπόλοιπα ρούχα που σκοπεύεις να πλύνεις, καθώς γενικά πρέπει να πλένονται σε διαφορετικές θερμοκρασίες. Στη συνέχεια, ταξινομήστε τα εσώρουχά σου με βάση το χρώμα: τα σκούρα πάνε με τα σκούρα, τα χρωματιστά πάνε με τα χρωματιστά και τα λευκά πάνε με τα λευκά.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις Οδηγός για να πλένεις τα εσώρουχα

Επίλεξε ένα ελαφρύ απορρυπαντικό

Προτίμησε ένα απορρυπαντικό που αναγράφεται ως ευαίσθητο ή απαλό και όχι χημικό- αυτό θα κάνει πολύ καλό στα ρούχα σου και σε σένα. Είναι γενικά απαλλαγμένα από σκληρές χημικές ουσίες όπως η χλωρίνη, τα φωσφορικά άλατα ή τα ένζυμα που μπορούν να βλάψουν και να διασπάσουν ορισμένα υφάσματα, αλλά εξακολουθούν να κάνουν τη δουλειά τους.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις Οδηγός για να πλένεις τα εσώρουχα

Επίλεξε τη σωστή θερμοκρασία

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες σκοτώνουν πολύ καλύτερα τα βακτήρια και τα μικρόβια στο πλυντήριο, οπότε προτίμησε τους 60°C για να πλύνεις τα εσώρουχά σου. Εάν το εσώρουχό σου είναι κατασκευασμένο από ευαίσθητο ύφασμα, προτίμησε 40°C.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις Οδηγός για να πλένεις τα εσώρουχα

Άλλα tricks και tips

Φρόντισε να ελέγξεις την ετικέτα φροντίδας πριν από το πλύσιμο και να μάθεις πώς να περιποιείσαι καλύτερα το ύφασμα. Για τη φροντίδα των λεκέδων, προτίμησε ένα τζελ αφαίρεσης λεκέδων, καθώς απορροφάται πολύ αποτελεσματικά και είναι πιο απαλό. Κάνε προ-επεξεργασία του ρούχου σου εφαρμόζοντας το ειδικό αφαιρετικό λεκέδων μόνο στον λεκέ, και μετά πήγαινε το ρούχο στο πλυντήριο. Τα εσώρουχα στεγνώνουν στον αέρα για να διατηρήσουν το σχήμα, το χρώμα και την ελαστικότητά τους. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι είναι καλύτερο για τον πλανήτη και το λογαριασμό του ηλεκτρικού σου ρεύματος.