Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις
Πώς να φροντίζεις τα ρούχα σου

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις Πώς να φροντίζεις τα ρούχα σου
Πώς να φροντίζεις τα ρούχα σου159

Η φροντίδα των ρούχων σου δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική - για σένα, τα ρούχα σου και για τον πλανήτη μας. Ακολουθούν ορισμένες πρακτικές συμβουλές και κόλπα για να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής των ρούχων σου και να τα διατηρείς σε καλύτερη εμφάνιση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα..

Στεγνώστε τα ρούχα σου στον αέρα

Αποφάσισε να στεγνώσεις στον αέρα τα ρούχα σου για να διατηρήσουν το σχήμα, το χρώμα και την ελαστικότητά τους. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι είναι καλύτερο για τον πλανήτη και το λογαριασμό του ηλεκτρικού σου ρεύματος.

Επίλεξε με σύνεση τη θερμοκρασία πλύσης

Προτίμησε πλύσιμο σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, όπως 20 ή 30 βαθμούς Κελσίου. Αυτό θα προστατεύσει τα ρούχα σου και θα βοηθήσει το χρώμα των ρούχων σου να μην ξεθωριάσει, ενώ θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο συρρίκνωσης. Είναι επίσης καλύτερο για τον πλανήτη και εξοικονομείς έξοδα.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις Πώς να φροντίζεις τα ρούχα σου

Επίλεξε ένα ελαφρύ απορρυπαντικό

Προτίμησε ένα απορρυπαντικό που αναγράφεται ως ευαίσθητο ή απαλό και όχι χημικό- αυτό θα κάνει πολύ καλό στα ρούχα σου και σε σένα. Είναι γενικά απαλλαγμένα από σκληρές χημικές ουσίες όπως η χλωρίνη, τα φωσφορικά άλατα ή τα ένζυμα που μπορούν να βλάψουν και να διασπάσουν ορισμένα υφάσματα, αλλά εξακολουθούν να κάνουν τη δουλειά τους.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις Πώς να φροντίζεις τα ρούχα σου

Τα μικρά βήματα έχουν σημασία

Προτίμησε να πλένεις τα ρούχα σου από μέσα προς τα έξω και αφαίρεσε τους λεκέδες πλένοντάς τα στο χέρι με ένα σφουγγάρι και ειδικό απορρυπαντικό ταμπονάροντας απαλά τον λεκέ. Μπορείς πάντα να βασίζεσαι σε ένα φυσικό αφαίρεσης οσμών - βάλε μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι στον κύκλο ξεβγάλματος της πλύσης σου. Για να βοηθήσεις το αγαπημένο σου πουλόβερ να φαίνεται πάντα σαν καινούργιο, χρησιμοποίησε μια ξυριστική μηχανή για το μαλλί ή μια χτένα για να αφαιρέσεις τυχόν στίγματα. Είναι τόσο εύκολο να φροντίσεις τα ρούχα σου και να τα βοηθήσεις να διαρκέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτά τα μικρά περιβαλλοντικά συνειδητά βήματα μπορούν να κάνουν πολλά!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις Πώς να φροντίζεις τα ρούχα σου